Zonnepanelen voor GCF in Zuid-Afrika

11 september 2023

Stichting Give a Child a Family Nederland heeft zich de afgelopen periode ingezet om geld in te zamelen voor zonnepanelen voor het gebouw van GCF in Margate Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika schijnt volop de zon, maar regelmatig is er geen elektriciteit. Via onze contactpersoon bij GCF in Margate, Maria Hufner, hoorden we van deze problematiek. ‘Elke dag kampen we wel met loadshedding en kunnen we een aantal uur ons werk niet doen. Met alle gevolgen van dien’, zo liet zij weten.

Genoeg reden om vanuit Nederland ons in te zetten om hiervoor een oplossing te bieden. Mede door  verschillende collectes, maar ook de inzet van de Jeugdclubs van de Protestantse Gemeente Rijnsburg en de opbrengst van hun Zomermarkt, alsook een bijdrage van Wilde Ganzen kon eerder dit jaar fiat worden gegeven om de zonnepanelen te bestellen. Gisteren, zondag 10 september mochten we tijdens een openluchtdienst in Rijnsburg een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 12.650 euro. Ons bestuur is de Protestantse Gemeente Rijnsburg dankbaar dat zij zich op verschillende manieren hebben ingezet voor dit mooie werk in Margate.

Dankbaar kunnen we dan ook melden dat onlangs het onderkomen van GCF voorzien is van zonnepanelen. ‘En dit is echt een verademing. We hadden er direct profijt van. Ook al is er loadshedding, wij kunnen nu gewoon door met ons werk’, laat Maria weten.

Het hele team van GCF in Zuid-Afrika is dankbaar voor de inzet van hun partner in Nederland.