Kevin en Linda Imthorn lopen marathon in Valencia

19 oktober 2023
Kevin en Linda Imthorn lopen marathon in Valencia

Een sportieve uitdaging voor een goed doel

 

Het is aftellen voor het echtpaar Kevin (37) en Linda (35) Imthorn uit Katwijk. Zondag 3 december 2023 staan zij aan de start van de marathon in Valencia. De laatste trainingsweken staan op het programma. Met deze sportieve uitdaging zetten zij zich tevens in voor Stichting Give a Child a Family. Een organisatie in Margate Zuid-Afrika die zich inzet voor de rechten en het welbevinden van kinderen.  

 

Kevin en Linda zijn de trotse ouders van vier kinderen. Bijzonder is dat het echtpaar pas twee jaar geleden is begonnen met hardlopen. Na de geboorte van hun jongste kind, ging het niet zo goed met Linda. ‘Ik heb een lange periode niet lekker in mijn vel gezeten. Totdat een coach voorstelde om te gaan hardlopen. Terugkijkend op deze periode kan ik zeggen dat het hardlopen en het buitenzijn mij enorm heeft geholpen’, vertelt Linda in het kort. Kevin vult aan dat hij door Linda ook is gaan hardlopen. En al snel maakte het ‘hardloopvirus’ zich meester van de twee. ‘Het is leuk om het samen te doen, het is gezond en we voelen ons daardoor veel beter’, laat het stel weten. Inmiddels hebben ze drie marathons gelopen, een in Amsterdam en twee in Rotterdam. Staan ze af en toe aan de start van een Mud master en hebben ze ook het wielrennen en mountainbiken ontdekt. ‘Het leek ons leuk om ook eens een marathon in het buitenland te lopen. Zo viel ons oog op de wedstrijd in Valencia’, vertelt Kevin. ‘We hebben nog nooit gevlogen, dus dat moest er ook maar een keer van komen’, laat Linda lachend weten.  

 

 

Uitdaging 

 

Kevin en Linda trainen zo’n 4 á 5 keer per week. Dit doen ze aan de hand van schema’s van trainer Pieter den Edel. Tijdens de marathon in Valencia gaan Kevin en Linda vooral genieten van wat ze onderweg tegenkomen. Daarbij wil Kevin zijn marathon pr: 2.55.40 verbeteren (gelopen in april 2023 in Rotterdam). Het doel van Linda is om net onder de vier uur te finishen.   

Naast deze sportieve uitdaging loopt het echtpaar in Valencia ook voor een goed doel. ‘We steken aardig wat tijd in het hardlopen, en willen hiermee ook iets voor anderen betekenen. Wij zijn gelovig en komen in de gemeente de Ark in Noordwijk. Een tante van Linda, Joke Vooijs, kwam daar naar ons toe en vroeg of wij interesse hadden om iets voor Stichting Give a Child a Family in Margate Zuid-Afrika te doen. Zij is bestuurslid van deze Stichting en ook wij zijn bekend met GCF, mede ook omdat onze nicht Maria Hufner daar al 18 jaar werkzaam is. We vinden het gaaf om met onze hobby ons nu in te zetten voor kansarme kinderen’, vertelt Kevin. ‘Stichting Give a Child a Family zet zich in voor kwetsbare kinderen die geen normaal gezinsleven meer kennen. GCF zorgt ervoor dat deze kinderen weer een veilige thuisbasis krijgen en kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving’, vertelt Linda in het kort. Kevin: ‘Ik zou het leuk vinden als we uiteindelijk 1.500 euro kunnen sponsoren. Inmiddels staat de teller al op ruim 900 euro. 

Kevin en Linda zien uit naar een mooi avontuur in het Spaanse Valencia. ‘Thuis zorgen opa en oma op onze vier kinderen en zij gaan ons ook zeker volgen en aanmoedigen’, weet het sportieve stel.  

Wilt u Kevin en Linda volgen en sponsoren? Regelmatig post Kevin iets op zijn Facebookpagina. Via een link kunt u doneren: