Give a Child a Family schakelt om van instellingszorg naar gezinszorg

08 december 2022
Give a Child a Family schakelt om van instellingszorg naar gezinszorg

Doel is en blijft om kinderen een veilig thuis te geven

In Margate Zuid Afrika zijn ze bij  Give a Child a Family druk bezig om de opvang van kinderen die niet meer thuis kunnen wonen nog beter te reguleren.

Over deze veranderingen staan wij in nauw contact met ons aanspreekpunt, de Nederlandse Maria Hufner. Zij laat weten dat GCF Zuid Afrika van instellingszorg naar gezinszorg gaat. Dit is een zorgvuldige transitie welke stapje voor stapje genomen gaat worden.

Maria vertelt hierover: ‘De bedoeling is dat per 1 april 2023 kinderen die niet thuis kunnen blijven niet langer in ons centrum opgevangen worden, maar direct naar een crisisgezin gaan. We zijn hier al een tijd mee bezig om deze omschakeling te maken. Momenteel wordt er gewerkt om crisisgezinnen te screenen en te trainen zodat er voldoende gezinnen beschikbaar zijn om in de toekomst de kinderen die dit nodig hebben op te vangen. We zullen dezelfde services aan de kinderen blijven leveren wat kinderen nu in het opvangcentrum krijgen. Denk daarbij voornamelijk aan therapie en counseling.’

Door deze verandering worden kinderen dus eerder in een gezin, veilige leefomgeving, geplaatst. Het doel is en blijft om kinderen een veilig thuis te geven.