Corona update GCF Zuid Afrika

02 februari 2021
Corona update GCF Zuid Afrika

 

Corona update GCF Zuid Afrika 

Zuid Afrika wordt ook hard getroffen door het coronavirus en de vele besmettingen.

 

De Nederlandse Maria Hufner, werkzaam als manager Human Resources, vertelt over de corona situatie in Zuid Afrika en op het project Give a Child a Family in Margate.  

 

Maria: ‘Het was nogal een hectische start van 2021. De president had de regels voor lockdown op 28 december verscherpt vanwege de toename van het aantal besmette gevallen en vervolgens een andere toespraak op 10 januari 2021 waarbij de regels verder aangescherpt zijn tot en met 15 februari. In tegenstelling tot de eerste golf, zijn nu tijdens de tweede golf veel mensen die ik ken ziek. Ik weet van twee lokale dokters die in de afgelopen twee weken overleden zijn vanwege Corona.

 

Wat betreft Corona, we maken extra kosten doordat we beschermende kleding aan het personeel verstrekken. Iedere keer als er een vermoedelijk geval van Corona is onder de kinderen en/of de verzorgers, sturen we ze zoveel mogelijk voor een privé test. Want dan zijn de resultaten binnen 48 uur bekend. Dit kost zo’n EUR 50,00. Via de klinieken en ziekenhuizen (overheid) duurt het zo’n 8 dagen voordat de resultaten terug zijn. Terwijl we op de resultaten wachten, worden de kinderen in verschillende secties geplaatst om zo verder mogelijke infectie te voorkomen. Ook is de zomervakantie bijna over. Sommige kinderen waren voor die periode thuis, maar komen binnenkort weer bij ons terug. Zij moeten allemaal standaard 10-14 dagen in quarantaine voordat ze weer bij de andere kinderen kunnen. We maken daarvoor ook gebruik van de cottages om alle verschillende situaties te kunnen hanteren. Dit vereist ook extra personeel.

 

Alle kinderverzorgers slapen de hele shift van 7 dagen op het project. Dit om zoveel mogelijk de kans op besmetting tijdens hun shift te beperken.

De meeste mensen maken gebruik van het vervoer van volgepakte taxibusjes wat ook een verhoogd risico met zich mee brengt. De organisatie draagt de kosten van hun verblijf op het centrum. Denk daarbij aan extra kosten voor water, elektriciteit, voedsel, etc.

 

Al het personeel krijgt elke dag een vitamine C and zink tablet om het immuunsysteem op te bouwen.

 

Dit alles brengt momenteel de volgende extra kosten:

  • Beschermende kleding
  • Corona privé testen (EUR 50,00 per test)
  • Extra personeel
  • Kost en inwoning kinderverzorgers
  • Vitamine C en zink

 

 

Wilt u het project steunen. Ga dan naar ‘steun ons’ op deze website en doneer direct online. Of maak een gift over via bankrekening GCF Nederland: NL84RABO 0364618051